Skab kontakt til dig selv med hjælp fra en kropsterapeut

30 juni 2020
Astrid Pedersen

Mange mennesker har et mangelfuldt – eller endda ikke eksisterende – forhold til deres krop. Især i de vestlige samfund betragtes kroppen som et nødvendigt onde, som man bliver nødt til at holde ved lige gennem træning og den rette kost.

Kroppen bliver et redskab til at nå vores mål – aldrig målet i sig selv, eller en værdig medspiller. Og det er faktisk synd. Hvis flere mennesker kom bedre i kontakt med kroppen, og lærte at lytte efter dens signaler, ville mange dårligdomme – mentale såvel som fysiske – kunne forebygges. Kroppen er nemlig andet og mere end blot en maskine.

Lige som vi lagrer minder i vores bevidsthed, gemmer kroppen også på oplevelser, gode såvel som dårlige. Selv om vi fortrænger disse minder fra den kognitive bevidsthed, vil de stadig sidde i kroppen. Derfor kan vi komme til at føle os ubehageligt tilpas i visse situationer, eller måske endda udvikle angst.

Det er kroppen, som prøver at fortælle os, at noget ikke er som det skal være. Og jo mindre vi lytter til kroppen, des mere vil vi mærke de negative bivirkninger derved.

Kom angst og stress til livs med kropsterapi

Du kan komme rigtig langt med psykoterapi. Psykoterapi er en god metode til at blive mere bevidst om dig selv og om din ageren i verden, og du kan gennem vel tilrettelagt psykoterapi opnå både et stærkere selvværd og en større modstandskraft over for stress og angst. Men vil du virkelig have effekt af din behandling, inddrager du kroppen.

Med kropsterapi kan du bruge kroppen som indgang til dit undebevidste sind, og her igennem skabe kontakt til de oplevelser og følelser, du har gået og undertrykt. Samtidig får din med kropsterapi en øget krops bevidsthed, og vil sandsynligvis komme til at føle dig bedre tilpas i din egen krop.

Du kan læse mere om kropsterapi, og booke en tid hos din lokale kropsterapeut, på denblådør.dk