Sådan bliver du iværksætter

25 januar 2020
Silje Hansen
Sådan bliver du iværksætter

Går du med en drøm om at blive iværksætter? Så er der ikke langt endnu. Måske bliver du klogere efter at have læst dette indlæg. Har du enten en god ide, et spændende produkt eller en ydelse som du mener kan skabe værdi for dine kunder? Hvis ja, så er du allerede ikke særlig langt fra at kunne bliver iværksætter. En iværksætter er et mere moderne ord for at kalde sig selvstændig. Det eneste det i bund og grund kræver er at du registrere din virksomhed hos Skat, hvor du får tildelt et CVR-nummer. Her kan du vælge mellem 4 selskabsformer. Du kan vælge at lave en enkeltmandfirma, hvilket er gratis og en god måde at starte ud på. Vær dog opmærksom på at det er en personlig hæftet selskabsform. Hvis I er mere end én person, kan det være aktuelt at enten oprette et ApS, I/S eller A/S alt efter, hvilken kapital I ønsker at skyde i selskabet.

Sådan kommer du igang som iværksætter

Når der er kommet styr på selskabsformen, så er du rent faktisk i gang med at drive din forretning. Som iværksætter har du som regel alle kasketter på. Du er både direktør, kundeservice og lagermedarbejder på samme tid. Det kræver derfor at du har det fulde overblik over lagerbeholdningen, at din webshop kører som den skal samtidig med at der er en klar strategi for din markedsføring af virksomheden. Derudover er det vigtigt at du løbende bogfører og registrer alt økonomi. Her kan du som regel finde nogle smarte og effektive bogholderi-systemer, der kan assistere dig med det økonomiske overblik i virksomheden. 

Har du fået blod på tanden om at se om du kan starte et nyt og spændende forretningseventyr? Der kan være mange ting at holde styr på, hvorfor du kan læse meget mere om at blive iværksætter hos Nyhedshuset.