Hvilket jagtudstyr skal du pakke til bukkejagt?

17 februar 2021
Sara Mortensen

Har du glædet dig i et helt år til bukkejagten bliver skudt i gang? Er du usikker på, om du nu har pakket alt det rigtige jagtudstyr? Læs med her og se, om du har glemt noget vigtigt til den årlige bukkejagt. 

Bukkejagten går i gang d. 16 maj ved solopgang. Det er et tidspunkt, som rigtig mange jægere ser frem til. Mange glæder sig hvert år og kan næsten ikke vente med at få pakket tasken. Derfor pakker mange også i god tid, hvilket er en god idé, så man ikke glemmer noget vigtigt. 

Der er meget jagtudstyr, der skal pakkes og man kan derfor nemt miste overblikket. Hvis du er i tvivl om du har det hele med, så tjek hellere en gang for meget end en gang for lidt! Det er rigtig ærgerligt at befinde sig midt ude på jagten og pludselig opdage, at man har glemt noget vigtigt udstyr. 

Husk en god håndkikkert i god kvalitet

En god kikkert er altafgørende på en jagt. Du skal kunne spotte dit bytte, så du kan ramme mere præcist. Der er meget ventetid på en jagt, og her er det godt med en god kikkert, så man kan sidde og spotte efter sit bytte. 

Til bukkejagt skal det helst være en håndkikkert, da terrænet hele tiden skal finkæmmes og afsøges. Du kan eventuelt tilføje en halsrem på din håndkikkert, så den altid er lige ved hånden. Husk desuden at jo bedre kvalitet du vælger, jo flere år kan du få glæde af din kikkert. 

 

Pak et godt høreværn til bukkejagten

Det er ingen hemmelighed at det kan larme og være nogle høje lyde, der opstår i et skud. Derfor kan det være rart med et godt høreværn. Hvis først din hørelse bliver beskadiget af de høje skud, så er der ingen vej tilbage. Pas derfor hellere godt på din hørelse med et høreværn, så slipper du for, at bekymre dig om det. 

Har du pakket de åbenlyse ting i din rygsæk? 

Nok tænker man, at man har styr på alt jagtudstyr, men man kan hurtigt komme til at glemme de mest almindelige ting. Det kan være fryseposer til lever og hjerte af sit bytte, det kan være engangshandsker, toiletpapir, en god fiberklud og et godt kamera. 

Hvis man er godt forberedt til bukkejagten, så får man også en bedre oplevelse. Husk derfor også gode snacks – I kan helt sikkert blive sultne undervejs, især hvis der opstår timer, hvor der ikke rigtig er noget bytte i sigte!