Hold dine krydderurter i live med en regnmåler

20 januar 2021
Sara Mortensen

Hvis du elsker din have og gerne vil have den til at stå flot hele foråret og sommeren, så skal du have fat i en regnmåler! Læs med her og find ud af, hvordan du kan få stor glæde af at have en regnmåler stående i haven. 

En regnmåler kan du bruge til at måle den præcise nedbør i din have. Det vil sige, næsten den præcise måling. Målingen vil ikke være lige så præcis som de officielle målinger, men du kan komme tæt på en præcis måling, hvis du placere den korrekt i haven. 

Sådan skal din regnmåler placeres, for at få en præcis måling

Du skal sørge for at din regnmåler står væk fra både buske og træer, så der ikke er noget, der kan gå ind og forstyrre målingen. Derudover skal du placere den solidt ned i jorden, så den ikke vælter.

En regnmåler kan stå ude i haven hele året rundt, men det er noget skiftende vejr i Danmark, og derfor skal regnmåleren placeres solidt, så den ikke vælter i stormvejr. 

I dag kan du købe regnmålere i mange forskellige slags. Du kan finde lige den, som du synes passer bedst til din have. Det kan være du gerne vil have søde fugle på toppen eller en sjov frø iklædt i regntøj. Find en masse forskellige lige her: https://gladegaver.dk/regnmaaler.

Få den smukkeste have på vejen

En regnmåler kan vise dig et realistisk billede af, hvor meget vand der egentlig falder på netop din grund og i netop din urtehave. Du kan altså ved hjælp af regnmåleren passe dine krydderurter, så de altid står skarpt. 

En regnmåler har et måleglas på toppen, som både kan være et simpelt måleglas eller kører på batteri. Du kan nemt gå ud og tjekke dag til dag eller uge til uge, hvor meget vand der er faldet i din urtehave. Mange kan faktisk blive helt bidt af at tjekke vandstanden i haven!