Har din virksomhed brug for rådgivning?

03 februar 2021
Lykke Holzmann Søby

En erhvervspsykolog er en professionel, der er veluddannet i at anvende forskellige psykologiske teorier og principper på forskellige arbejdspladsproblemer. De arbejder tæt sammen med virksomhedsejere, ledere og individuelle medarbejdere. Især er de optaget af, hvordan enkeltpersoner medarbejdere og organisationer fungerer og opfører sig på arbejdspladsen. De bruger de samme færdigheder som en almindelig psykolog, men anvender dem på organisationer og de kan tilbyde dine ansatte eller dig virksomhedsrådgivning.

Få et bedre arbejdsmiljø

Ved at vide, hvordan og hvorfor folk og virksomheder opfører sig på en vis måde i et specifikt arbejdsmiljø, sigter disse fagfolk på at forbedre en organisations overordnede ydeevne og effektivitet. Denne forbedring kan være relateret til fastholdelse eller uddannelse af medarbejderne. De kan også arbejde hen imod at skabe måder at forbedre teammedlemmernes velvære og sundhed.

De kan fungere som konsulent i organisationer til at håndtere forskellige spørgsmål som medarbejdernes moral og give dem virksomhedsrådgivning. De kan også arbejde med virksomhedsejere for at håndtere forretningsrelaterede spørgsmål som lederuddannelse, organisationsudvikling, medarbejdernes balance mellem arbejdsliv og privatliv osv.

Hvad laver en erhvervspsykolog?

De er blandt andet ansvarlige for at, benytte psykologiske metoder og teorier til at hjælpe virksomheder og deres medarbejdere. Ved at benytte psykologisk ekspertise og viden hjælper de organisationer og virksomheder med at løse og rette op på problemer på arbejdspladsen.

De ansættes hovedsageligt af større virksomheder, der har mange ansatte. Derudover kan virksomheder, hvis ansatte ofte arbejder under meget pres, søge hjælp fra disse fagfolk.

Deres jobansvar kan variere afhængigt af den type virksomhed eller virksomhed, de arbejder med, og målene for den pågældende virksomhed.

Få hjælp til udviklingsprogrammer og meget andet

De kan udvikle programmer indenfor virksomhedsrådgivning til at forbedre ledelses- og kommunikationsevner eller reducere stress. Desuden kan de hjælpe organisationers uddannelse og rekrutteringsprogrammer.

For at forbedre virksomhedens effektivitet og samlede præstation kan de vurdere dets styrker og svagheder. Denne proces kan involvere kommunikation med medarbejderne, arbejde med ledelse eller teams på øverste niveau for at identificere problemerne.

Efter at have identificeret problemerne udvikler de strategier og politikker til at rette op på problemerne og håndtere udfordringerne. For eksempel hjælper de virksomheder med at designe et belønningssystem for at motivere deres medarbejdere.