Forruder og det magiske stykke tape

05 november 2020
Lotte Hindsberg

De fleste forbinder ikke forruder med en rulle tape. Sådan en man bruger, når der skal pakkes gaver ind. Men enhver bilejer med respekt for sig selv bør have en rulle liggende i bilen som en del af standardudstyret. 

Årsagen til dette er stenslag i forruden. Noget, der uanset hvor god og forsigtig en bilist du er, næsten er umuligt at undgå. Nogle gange kan der gå år imellem, andre gange sker det flere gange på kort tid. 

Derfor er det klogt at forberede sig på, at det sker. For når først uheldet er sket, er der nemlig flere ting du kan gøre for at ruden kan nøjes med at blive repareret af et autoværksted i Aalborg, frem for at hele ruden skal udskiftes. Det er både hurtigere, nemmere og billigere at få repareret ruden, og det er her at tapen kommer ind i billedet.

Den magiske rulle tape

For at en rude kan blive repareret, er det vigtigt at stenslaget ikke er større end en 2-krone. Er stenslaget større, kan selv ikke tape hjælpe, men for at stenslaget ikke skal udvikle sig, kan man sætte et stykke tape over. Det mindsker muligheden for at et lille stenslag vokser, og du kan stille og roligt køre til din automekaniker og få ruden lavet. 

Det tager omkring 20 min at få ruden limet og tørret, hvorimod du nemt kan mangle din bil i to dage, hvis hele ruden skal udskiftes. Først skal der en rude hjem. Husk at sikre dig, at det er en original, ellers kan din bil tabe værdi. Derefter skal mekanikeren udskifte ruden, som i dag er en længere proces, da der er mere elektronik i bilen og især i forruden. 

Til sidst skal ruden tørre, før det er sikkert at køre hjem igen.

Vær også opmærksom på, at ikke alle forsikringer dækker stenslag.