Flaskegas: Findes gas overhovedet på andre måder?

19 juli 2020
Anders Lundtang Hansen

Gas er jo selvfølgelig ikke lavet af flasker og omvendt; sådan skal man ikke forstå denne overskrift.

Man skal derimod læse den som: Hvordan anskaffer man sig egentlig gas på anden vise til at transportere og slutte til end på flasker?

Og her mener vi genkendelige gasflasker af metal og ikke glas, som man køber nede i supermarkederne med sodavand i.

Disse flasker med flaskegas findes i mange forskellige former, om de skal sluttes til et stort industrielt maskineri, hvor store flasker skal giver maskinerne rigeligt med gas, eller man skal slutte dem til en stor generator, der for eksempel skal varme et større område op.

Og så kommer de helt ned til, at man skal bruge en lille gasbeholder, man tager med ud i naturen, når man på vildfarts-ekspedition skal lave mad over flammer.

Derimellem har man jo sådan noget som gasflasker til komfurer eller flasker med gas til at slutte til ens gasgrill.

Men kan man overhovedet anskaffe sig gas på andre måder?

Der findes helt sikkert andre måder at transportere gas på og opbevare det, men det er mest i virksomheder, at man benytter sig af den slags, for den mest hyppigt forekomne måde er på flasker.

De er lettere at transportere, er sikre at have gas i; og så er det efterhånden blevet den universelle måde at forhandle gas på, så man kan købe en given gasflaske et sted og så bytte den et helt andet sted igen, fordi man har standardiseret størrelserne på de flasker samt, hvordan man opbevarer dem og beholder dem på.

Derfor ville det kræve for meget, hvis man skulle til at udskifte det nuværende system med flaskegas og overgå til et andet system.

Måske kommer der noget mere effektivt i fremtiden, men som tiden er nu, får du din gas på flaske.