Find det bedste behandlingssted for misbruger i Danmark

07 april 2021
Astrid Pedersen

Som kæreste eller ægtefælle til en person med et alkoholmisbrug kan det godt være vanskeligt at se en udvej. Det at skulle leve under samme tag som en alkoholiker er psykisk og mentalt opslidende. Misbruget fylder utroligt meget i et sådant forhold, og man tillærer sig som pårørende en adfærd som skal tækkes den alkoholiserede part og dennes narcissistiske adfærd.

Børn som vokser op i et misbrugsramt hjem beretter som oftest om hvordan de blev pålagt ikke at larme for meget når mor eller far sov brandert ud, og at gå på listefødder omkring den alkoholiserede forælder når han eller hun havde tømmermænd.

Det ses ofte at børn af alkoholikere selv udvikler et misbrug i løbet af deres teenager år eller voksenliv. Og under alle omstændigheder trækker det at vokse op med en alkoholiseret mor eller far dybe spor i form af vanskeligheder med tilknytning, lavt selvværd, forsinkelser i den kognitive udvikling og meget andet.

Få hjælp til din alkoholiske pårørende så hurtigt som muligt

Derfor er det vigtigt at du som den ansvarlige voksne i familien tager affære, og sørger for at bryde det dårlige mønster. Dette kan du gøre ved at overtale den misbrugsramte person til at gå i behandling. Du bør dog planlægge din strategi nøje, da det er nemmere sagt end gjort at overtale en alkoholiseret person til noget som helst, endsige overbevise ham eller hende om at vedkommende har et problem.

Du kan få hjælp til planlægning og implementering af en behandlingsplan hos et af de mange behandlingssteder rundt omkring i Danmark. Her er Behandlingscenter Søby Park et godt bud. Behandlingscenter Søby Park har en høj succesrate når det handler om behandling og afvænning af alkoholikere – og resten af familien vil samtidig kunne få den nødvendige hjælp til at komme på fode igen.

Læs mere på behandlingscentersoebypark.dk