Få mere glæde af din terrasse

07 maj 2020
Lotte Hindsberg

Med mindre at du er så heldig at bo i syden, hvor solen skinner hele året rundt, men i stedet bor i Danmark, hvor det er småt med solskinsdage og aftener kan det være en god ide at overveje at få en overdækket terrasse.

Hvad enten det er at du skal have lavet et overdække på din nuværende terrasse eller skal til at have en ny terrasse. En overdækket terrasse er genial, den kan bruges når det regner og blæser, men den kan også bruges når solen skinner og det er for varmt at sidde ude direkte i solen.

Få råd og vejledning

Overvejer du at få en overdækket terrasse kan du med fordel få råd og vejledning af din tømrer. Han er uddannet til at arbejde med træ og har stor erfaring, så han kan råde og vejlede dig i hvilken løsning der passer jer bedst.

Det kan være den billige og nemme løsning med et plastik tag, en markise eller et sejl. Måske giver det mening samtidig at få lavet sidder på terrassen, så i kan sidde i læ. Det kan være sidder der er faste, så det bliver mere som en udestue ,men det kan også være sidder, der kan skydes til siden, så den bliver åben alt efter hvordan vejret er.

Det er også vigtigt at i får snakket om hvilken slags træ der skal bruges. Alt efter vind og vejr, men også alt efter hvor god du er til at vedligeholde, bør der vælges træ. Ved du med dig selv, at det er med vedligeholdelse bare ikke er dig, bør du vælge en træsort, der kræver mindre vedligeholdelse, men ofte også koster mere. Har du intet imod at bruge en weekend en gang om året med at gennemgå din terrasse, kan du sagtens vælge en billigere løsning.