Få hjælp til gulvafslibning eller gulvafhøvling i Harlev

17 maj 2019
Astrid Pedersen
Få hjælp til gulvafslibning eller gulvafhøvling i Harlev

Er du i besiddelse af et lækkert trægulv, som dog har fået en vis mængde ridser, skrammer og misfarvninger, kan det være en god idé at underkaste gulvet en professionel behandling i form af en gulvafslibning eller en gulvafhøvling.

Gulvafslibning eller gulvafhøvling – hvad skal jeg vælge?

Om du skal vælge at lade dit gulv afslibe eller afhøvle, kommer helt og aldeles an på skadernes omfang og gulvets beskaffenhed. Som en tommefingerregel kan man sige, at hvis gulvet blot har de overfladiske skønhedspletter, som det vil pådrage sig i forbindelse med daglig anvendelse, er en grundig gulvafslibning fuldt tilstrækkeligt til at få gulvets overflade smuk og ensartet igen.

Disse skønhedspletter kan for eksempel være de grimme misfarvede plamager, som fremkommer, når solens uv stråler rammer træværket – dag ud og dag ind – der hvor lys indfaldet er kraftigst. Det kan også være pletter og skjolder fra spildte væsker, som opsuges i træværket, hvis den beskyttende hinde af sæbe eller olie er slidt bort. Eller det kan være de grålige slidspor, som opstår, når skidt og snavs trædes ned i gulvets overflade og indlejrer sig i de udtørrede fibre. Men hvis dit gulv har alvorlige skader, for eksempel efter en oversvømmelse, hvor fugt har sat sig i træværket, vil det som oftest være nødvendigt med en gulvafhøvling.

Er du stadig usikker på, hvilken type behandling, som dit gulv er bedst tjent med, kan du altid få en gulvmand fra dit lokale gulvfirma til at besigtige dit trægulv. Han vil hurtigt kunne vurdere, om du kan nøjes med en gulvafslibning – eller om skaderne er så omfattende, at en gulvafhøvling er nødvendig. I så tilfælde vil han foretage afhøvlingen på så skånsom vis som overhovedet muligt, idet der ikke er nogen grund til at høvle mere træværk bort end højst nødvendigt. Og afslutningsvis vil dit gulv få en gulvafslibning og en efterbehandling efter eget valg.

Du kan finde din professionelle gulvmand på gkservice.dk