Få den rette hjælp til at overkomme dine stress symptomer

01 september 2019
Astrid Pedersen
Få den rette hjælp til at overkomme dine stress symptomer

Stress er en tilstand, som hver måned sender tusindvis af mennesker hjem fra arbejde med en langtids sygemelding, og hundredevis af mennesker på hospitalet. Mange mennesker, som har ladet sig sygemelde med en stress diagnose, vender aldrig tilbage til deres arbejdsplads – eller til arbejdsmarkedet i det hele taget.

Stress kan have rigtig svære konsekvenser for såvel det psykiske som det fysiske helbred, idet der er tale om en lidelse, som slider utroligt hårdt på krop, sind og kognitive funktioner hos et menneske. Derfor bør stress tages meget alvorligt – og derfor bør du være særdeles lydhør over for din krop, hvis du føler, at presset i hverdagen er ved at tage overhånd.

Hvordan ved jeg, om jeg har stress?

Når du udviser de typiske stress symptomer så som øget sved tendens, hjertebanken, stakåndethed, svimmelhed, koncentrations besvær, søvnløshed og uforklarlige smerter og spændinger i kroppen – og har udvist disse over en længere periode – er det på tide at opsøge en læge.

Du bør ikke forvente, at din stress går i sig selv igen. Stress symptomer bør ikke negligeres – både fordi det er vigtigt at komme i behandling for stress, men også fordi, de kan indikere en angst lidelse. Og derfor er det vigtigt fra begyndelsen at få den rette udredning, således at du også kan få den rette behandling.

Hvordan behandles en angst lidelse?

Viser det sig, at det ikke er stress, du lider af, men der imod angst, bør behandlingen foregå i samarbejde med en specialist i angst lidelser. En effektiv behandling for såvel generaliseret angst og panikangst som for PTSD (Post Traumatic Stress Disorder), OCD (Obsessive Compulsive Disorder) og enkeltfobier består i intensiv terapi hos en dygtig angst specialist, som kan hjælpe dig med at forstå og bearbejde din angst.

Du kan læse mere om behandling af angst på angstekspert.dk