Den bedste og billigste varme med en varmepumpe

02 juni 2019
Astrid Pedersen
Den bedste og billigste varme med en varmepumpe

Måske har du hørt om de nye, smarte varmepumper, som kan spare dig for store summer, hvis du erstatter dit fyr eller dine gamle elektriske radiatorer med sådan én. Men vidste du, at du faktisk også kan opnå et offentligt tilskud – det såkaldte energi tilskud – til installering og montering af en varmepumpe?

Faktisk er der ingen undskyldning for ikke at erstatte de dyre elradiatorer eller det udtjente gas-, olie- eller pillefyr med en energi effektiv og driftssikker varmepumpe. Det er sådan set bare om at komme i sving. Du kan for eksempel starte med at finde ud af, hvilken varmepumpe som passer til dine behov.

En luft til vand varmepumpe kan erstatte dit gamle fyr

Når dit hus er opvarmet ved hjælp af vand radiatorer, og du får opvarmet dit brugsvand til bad og madlavning af et fyr, er en luft til vand varmepumpe en oplagt erstatning. Med en luft til vand varmepumpe får du en langt mere effektiv opvarmning af alt det vand du har brug for til såvel opvarmning som til husholdningsformål.

Samtidig er en luft til vand varmepumpe meget mere effektiv end et fyr – du kan roligt regne med at fjerne op imod to tredjedele af dine årlige udgifter til opvarmning af hjemmet, og måske endda mere, afhængig af hvor gammelt og slidt fyret er. Et gammelt fyr kræver nemlig en del vedligeholdelse, og udnytter ikke det tilførte brændstof nær så effektivt som da fyret var nyt.

En luft til luft varmepumpe i stedet for elradiatorer kan spare dig for mange penge

Dine dyre elektriske radiatorer kan med fordel skiftes ud med en luft til luft varmepumpe. En luft til luft varmepumpe har desuden den store fordel, at den fås med indbygget filter, og således kan rense luften i dit hjem for partikler og mikroorganismer.

Find din rette varmepumpe på gramenergi.dk